OLX, liderul pieței mondiale de anunțuri semnează cu Innoship pentru a ȋmbunătăți experiența de livrare în mai multe piețe din Europa

OLX, cea mai importantă platformă de anunțuri din lume si Innoship, fac echipă pentru a îmbunătăți experiența de livrare a comenzilor pentru utilizatorii platformei OLX. Parteneriatul vizează mai multe piețe din Europa, precum România, Bulgaria și Portugalia. 

La OLX, căutăm mereu cea mai bună modalitate de a aduce valoare clienților. Iar Innoship vine cu inovație, agilitate și tehnologie de ultimă generație, ceea ce ne ajută ȋn obiectivele noastre. Proactivitatea echipei, implementarea facilă a serviciilor, precum și calitatea acestora ne-au dovedit că va fi un parteneriat de durată, nu numai pentru OLX România, ci și pentru operațiunile noastre din Bulgaria și Portugalia”, spune Radu Ștefan, Product Manager în cadrul OLX.

La rândul său, Innoship urmărește oportunități de dezvoltare în Europa, în timp ce își continuă creșterea exponențială în România și în regiune. Clienții platformei Innoship, retailerii online, pot accesa acum peste 65 de curieri locali și internaționali din 15 țări, pentru a cuceri noi piețe. Innoship este cel mai mare agregator pentru opţiuni de livrare din România și țintește poziția de lider ȋn Europa. 

Expansiunea internațională a fost întotdeauna printre prioritățile noastre și suntem mândri să facem pași decisivi în această direcție, având alături un partener atât de dinamic precum OLX. Ambele organizații împărtășesc aceeași viziune, de a crea cea mai bună experiență pentru clienți, prin inovație și servicii de calitate. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm planurile de extindere la nivel european și rămânem fideli obiectivelor noastre de creștere, aici, în România”, explică Dan Ungureanu, Head of Business Development și co-fondator Innoship.

Cu ajutorul Innoship, OLX va beneficia de eficientizarea procesului de onboarding al curierilor, în orice piață, dar și de vizibilitate în timp real pe parcursul întregului proces de livrare. 

În plus, parteneriatul face posibile monitorizarea și raportarea mai multor indicatori de performanță privind livrările într-un singur dashboard centralizat, precum și accesul instantaneu la o multitudine de puncte de preluare și predare care anterior nu erau disponibile pentru utilizatorii platformei.

Prin soluția Innoship, retailerii oferă clienților acces la statusul comenzilor lor, în timp real, creând propriul lor sistem de notificări prin e-mail sau SMS. Algoritmii avansați ai platformei analizează performanța diferitelor firme de curierat dintr-o anumită zonă geografică și selectează automat curierul potrivit pentru fiecare livrare, pe baza criteriilor retailerului. Având toate informațiile într-un dashboard, comercianții pot să analizeze performanța curierilor și să ia decizii informate.

Despre Innoship 

Înființat în 2019 de Daniel Nicolae, Andrei Paul, Dan Ungureanu și Robert Tanase, Innoship este un start-up de tehnologie care automatizează livrările pentru magazinele online. Fondul de venture capital Gapminder și antreprenorul Cătălin Grigorescu sunt investitori ȋn Innoship. Compania  este cel mai mare agregator pentru opţiuni de livrare din România și țintește poziția de lider ȋn Europa. Ȋn acest moment, Innoship integrează peste 65 de curieri din 15 țări. Echipa a ajuns la 18 membri și continuă să se extindă.

Despre OLX

OLX Group face parte din grupul internațional de investiții Prosus. Peste 300 de milioane de oameni folosesc platformele OLX pentru a vinde și cumpăra în siguranță și convenabil, pentru a găsi locuri de muncă sau pentru a oferi servicii. Grupul OLX derulează mai multe platforme online în România, precum OLX.ro, care atrage peste 12 milioane de vizitatori pe lună, Storia.ro sau Autovit.ro. Din mai 2021, OLX și-a îmbunătățit fluxul de livrare, ajungând la reduceri de până la 44% la livrare, pentru utilizatorii lor din România. Prioritatea companiei, în viitorul apropiat, este să-și dezvolte categoria de Locuri de muncă și să devină liderul pieței locale de conectare a angajatorilor cu candidații potriviți. www.olx.ro