Innoship – un singur punct de acces al pieţei de curierat pentru magazinele online

Know how și tehnologie…acestea sunt atuurile pe care le aduce pe piaţă Innoship, platforma de management al livrărilor “multi-carrier shipping” lansată de către 4 români porniţi pe drumul antreprenoriatului: Daniel Nicolae, Dan Ungureanu, Andrei Paul și Robert Tănase.

Cu experienţă îndelungată în curierat, supply chain și IT, competenţele și cunoștinţele celor patru fondatori ai Innoship se completează perfect în acest nou proiect, reușind să transpună o viziune nouă, proaspătă într-un produs inovator. Innoship este o idee născută din cunoașterea în detaliu a nevoilor clienţilor din retail și e-commerce și dorinţa de a oferi o soluţie completă și complexă pentru jucătorii din comerţul online.

“Innoship reprezintă un mix format din tehnologie și experienţa de business. Innoship este un partener al magazinelor online care înţelege ordinea proceselor de business și oferă soluţii folosindu-se de tehnologie. Analizăm profilul clientului, tipul de produse, performanţele operaţionale, cu ce companii din curierat lucrează și încercăm să-l ajutăm să-și modeleze activitatea de management al livrărilor și cea operaţională cu tehnologia pe care o oferim astfel încât rezultatul să genereze cele mai mari beneficii. Munca noastră nu se termină odată cu procesul de vânzare, mixul de produse al clienţilor se schimbă constant, iar modul în care își gestionează procesele de business este și el diferit” spune Daniel Nicolae, unul dintre fondatori.

O soluţie de tip software-as-a-service pentru care clientul nu trebuie să plătească o licenţă, ci o taxă pentru fiecare tranzacţie, Innoship le oferă magazinelor online acces la practic toată piaţa de curierat, fie ea din România sau la nivel regional, printr-un singur punct de contact.

Platforma integrează deja cei mai importanţi jucători de pe piaţa de curierat din România și se află în plin proces de implementare al altor jucători importanţi din regiunea Europei Centrale și de Est.

“Clienţii pe care îi avem astăzi în implementare nu s-au oprit doar la geografia locală, au solicitat inca din prima etapa a proiectului să gestionăm prin platformă întregul trafic de curierat din toate geografiile în care operează, ceea ce a accelerat necesitatea integrării cu curieri din Bulgaria, Ungaria, Polonia.”

Accesul magazinelor online la plarformă se face simplu și intuitiv, în doar câţiva pași, prin intermediul unui digital onboarding clientul putând să-și configureze contul de utilizator și să aibă acces la serviciile puse la dispoziţie de platformă.

“Acest digital onboarding este asistentul clientului și îl ghidează să își introducă datele companiei, să aleagă curierii cu care are contract, să pună credenţiale, dar și add-on-uri de Magento, Presta Shop etc pentru a facilita comunicarea între magazinul online și platforma noastră de management al livrărilor” afirmă Robert Tănase.

Cine sunt clienţii Innoship?

Deși este un start-up lansat în urmă cu câteva luni, Innoship numără deja trei clienţi importanţi care depășesc 1.500 de comenzi pe zi, dar și o serie de magazine online mai mici. Feedback-ul clienţilor contribuie constant la îmbunătăţirea platformei.

Platforma se adresează atât clienţilor mari, magazine online sau retaileri pe care îi ajută prin soluţia de “multi-carrier shipping” să își optimizeze livrările, dar și companiilor mici și mijlocii, care deși au un număr mai mic de comenzi, pot utiliza Innoship pentru a-și administra eficient alocarea comenzile de la un curier la altul în funcţie de diferite criterii: preţ, performanţă de livrare, opţiuni de livrare, etc.

“Innoship include toate soluţiile de livrare pe care curierii din piaţă le oferă, fie că este livrare prin curier next day, lockere, drop-off point-uri, astfel încât clienţii să-și poată alege ce opţiuni oferă în check-out și, ulterior, cum se automatizează tot fluxul în funcţie de performanţa curierului și în funcţie de cost.

Totul se automatizează în funcţie de o serie de reguli simple și prietenoase cu utilizatorul pentru ca în final, clientul unui magazine online să poată avea acces, atunci când ajunge la modalitatea de livrare, la toate opţiunile disponibile în vecinătatea adresei de livrare” explică Dan Ungureanu.

“Pentru a reduce erorile date de introducerea greșită a adresei de către client: nume de localitate cu cratimă, fără cratimă, cu diacritice, fără diacritice, fără cod poștal, etc. am dezvoltat un algoritm care rezolvă în cea mare parte aceste probleme și transmitem mai departe adresele validate către curier. Chiar lucrăm în acest moment pentru un client la un modul de verificare a adresei în timpul check-out-lui pentru a elimina această problemă mai departe in fluxul operaţional” adaugă Andrei Paul, partea echipei Innoship responsabilă cu dezvoltarea tehnologică a platformei.

„Innoship este un singur punct de contact atât pentru retaileri, care prin colaborarea cu noi pot accesa cu ușurinţă și eficient piaţa de curierat, cât și pentru companiile de curierat, care trebuie să fie integraţi în platforma noastră pentru a fi accesati de cât mai mulţi clienţi din retail și e-commerce.”

Servicii

Innoship integrează șase servicii, menite să creeze transparenţă în comunicare și o transmitere corectă a datelor între magazinele online și retaileri, curieri și clientul final:

■ Check-out – prin consolidarea tuturor opţiunilor de livrare existente pe piaţă, Innoship oferă mai multă flexibilitate pentru clientul final, care poate alege modul de livrare care corespunde nevoilor curente.

■ Shipping – platforma vine în sprijinul magazinelor online ajutându- le să-și optimizeze procesele de livrare sau de preluare către/de la clienţii finali și să decidă modul de alocare a coletelor pentru fiecare curier în parte în funcţie de preţ, performanţa curierului respective sau alte reguli de business pe care și le poate defini astfel încât să își atingă obiectivele de business.

principii innoship

■ Tracking – sistemul generează alerte către magazinele online atunci când lucrurile denaturează de la procesul de livrare standard și asigură o bună vizibilitate a întregului proces și a KPI-ilor stabiliţi, dar în același timp ţine la current clientul final cu ceea ce se întâmplă cu comanda lui.

■ Return – platforma monitorizează și scoate în evidenţă într-o zonă specială din meniul aplicaţiei comenzile care nu se pot livra din diverse motive, astfel încât comercianţii online și retailerii să știe cât durează procesul de retur și să poată repune la vânzare produsele cât mai repede.

 Reports – folosind experienţa de peste 10 ani în industria de curierat a doi dintre fondatori, dashboard-ul platformei Innoship oferă, în primul rând, o citire corectă a KPI-ilor, ca de exemplu a on-time delivery și interpretarea corectă a deviaţiilor de la acești KPI, o vizibilitate mai bună asupra întregului proces și date calculate corect.

■ Safety – pentru a fi un partener de încredere atât din perspectivă de tehnologie cât și din perspectivă de Securitate cibernetică, acesta fiind un subiect de actualitate, Innoship a lucrat cu un partener important pentru zona de privacy și security pentru a asigura integritatea datelor tuturor clienţilor.