Case Study: Innoship și Mobexpert - Optimizarea procesului de livrare

Într-o lume dominată de schimbare și adaptabilitate, filozofia #wecareyougrow a Innoship vine ca un pilon de încredere și suport pentru partenerii săi. Înțelegând că succesul în afaceri nu se măsoară doar în cifre, ci și în relațiile consolidate și promisiunile onorate, Innoship, parte a grupului internațional Alsendo, se alătură jucătorilor puternici din piață, precum Mobexpert, pentru a-i susține sa-și îndeplinească angajamentele făcute către clienții lor. Pentru că în spatele fiecărei livrări reușite se află o promisiune păstrată și o relație consolidată.

Am avut ocazia să discutăm cu echipa de la Mobexpert, unul dintre liderii pieței de mobilă și home decor din România, pentru a înțelege mai bine modul în care Innoship a optimizat și eficientizat procesul lor de livrare.

Promisiunea Mobexpert este cel mai bine exprimata de fondatorul grupului, domnul Dan Sucu: 

“După părerea noastră, orice afacere este o promisiune. Ca un contract nescris, pe care ne străduim să îl onorăm în fiecare zi și pe care reușim să îl respectăm integral, în cele mai bune zile ale noastre. Este o promisiune pe care încercăm să o ținem în primul rând cu noi înșine, pentru a o putea respecta cu clienții noștri.Este o promisiune dificilă, dar în care am ajuns să credem cu tărie. Iar atunci când crezi cu tărie în ceva, rezultatele nu întârzie să apară” 

Abordarea nevoilor clienților

Pe parcursul a trei decenii, Mobexpert s-a angajat să îndeplinească nevoile estetice si funcționale ale clienților săi. Prin automatizarea proceselor, compania a reușit să îmbunătățească eficiența, asigurându-se că piesele de mobilier ajung la clienți în termenul promis.

Colaborarea cu Innoship

După ani de căutări și testări ale diferiților furnizori de servicii de transport, Mobexpert s-a confruntat cu dificultăți în gestionarea expedierilor și a datelor. Innoship a venit ca soluție, centralizând și simplificând toate aceste procese, oferind echipei Mobexpert un control sporit asupra livrărilor.

Beneficiile platformei Innoship

Innoship a adus claritate și eficiență în gestionarea livrărilor Mobexpert. Prin monitorizarea în timp real a livrărilor și evaluarea performanței partenerilor de curierat, Mobexpert poate lua decizii informate și asigura servicii de calitate clienților săi.

Statistici și Colaborări

Folosind Innoship, Mobexpert colaborează acum cu doi parteneri principali și procesează aproximativ 5.000 de livrări lunar. Acest număr ilustrează impactul pozitiv al platformei asupra procesului de expediere.

Funcționalități Valorizate

Mobexpert apreciază în mod special notificările interne ale platformei, capacitatea de a evalua în timp real performanța livrărilor și noi funcționalități, precum Verificare Factură

Produse și Popularitate

Mobexpert găzduiește zeci de mii de produse pe website-ul său. Deși diversitatea este vastă,  cele mai iubite produse care pot fi oferite cadou se regasesc pe website la https://mobexpert.ro/pages/cadouri.

Concluzie

Colaborarea dintre Mobexpert și Innoship subliniază importanța adaptării și inovării într-un mediu de afaceri în continuă schimbare. Prin eficientizarea proceselor și printr-o abordare axată pe client, ambele companii demonstrează puterea colaborării și a tehnologiei în dinamica actuala a industriei eCommerce.