Cum să-ți crești numărul de vânzări de Black Friday 2021

Vinde pe mai multe marketplace-uri cu o singură platformă

Vânzarea multichannel reprezintă o oportunitate de creștere pentru toate afacerile online care se poate realiza fără costuri excesive de marketing.

Această opțiune este una practică pentru cei mai mulți retaileri, însă ea de obicei implică un consum crescut de timp și resurse atunci când faci toate operațiunile manual, ceea ce poate fi descurajant.

Dacă dorești să testezi această opțiune sau activezi deja pe un marketplace, te vei bucura să afli că acum poți lista produsele mult mai ușor pe Elefant, Vivre, eMag, cel.ro, Delawise, okazii sau olx cu ajutorul unei singure platforme – easySales.

În acest articol vei descoperi cum să-ți crești numărul de vânzări de Black Friday fără să întâmpini blocaje operaționale și cum să creezi un proces de vânzare eficient pentru firma ta.

Cum te ajută automatizarea în eCommerce?

Munca manuală în eCommerce îți consumă mult timp și crește numărul erorilor umane. Din fericire, toate procesele care consumă mult timp, precum updatarea prețurilor, sincronizarea stocurilor sau realizarea de rapoarte de analiză în excel, pot fi automatizate.

Marii retaileri din România folosesc soluții care le eficientizează activitatea operațională cu până la 90%. Hai să ne uităm la cele mai populare funcții de automatizare necesare celor care își listează produsele pe múltiple canale:

 • Listarea rapidă a produselor pe cele mai mari marketplace-uri din țară
 • Procesarea centralizată a comenzilor
 • Sincronizarea automată, în timp real, a stocurilor 
 • Optimizarea livrărilor pentru atenuarea costurilor logistice
 • Updatarea automată (în masă, dacă este nevoie) a prețurilor, pe diferite canale
 • Automatizarea facturării
 • Generarea automată de AWB-uri și optimizarea livrărilor cu Innoship

Pe scurt, automatizările îți permit să-ți gestionezi cu ușurință activitatea magazinului tău online și cea de pe multiple marketplace-uri. Astfel, reduci timpul pierdut cu toate activitățile menționate mai sus și elimini manualitatea asociată cu efectuarea lor. 

Cum listezi rapid produse pe mai multe marketplace-uri

În primul rând, trebuie să te asiguri că segmentul tău țintă de consumatori este conștient de beneficiile produsului tău și îmbunătățește-ți prezența pe canalele care înregistrează cele mai multe comenzi. 

Prezența pe motoarele de căutare și mai multe marketplace-uri reprezintă o componentă importantă pentru activitățile tale de marketing Top of the Funnel (TOFU).

Integratoarele de marketplace-uri te pot ajuta să testezi fără efort diferite canale de vânzare pentru a determina care dintre ele s-ar preta pentru afacerea ta. Testarea te poate ajuta să identifici noi canale viabile de vânzare.

Testează și asigură-ți prezența pe canalele potrivite 

Platforma easySales îți permite să testezi fără prea multe eforturi vânzarea pe diferite marketplace-uri ca să le identifici pe cele potrivite. 

În plus, platforma îți oferă o interfață standardizată în care să lucrezi, indiferent de faptul că marketplace-urile pe care le utilizezi au reguli de listare produse și/sau procesare comenzi diferite.

Încarcă produsele direct în platforma easySales și apoi le poți lista, dintr-un singur loc, pe toate marketplace-urile pe care vrei să le testezi. Astfel, îți sporești eficiența și devii mai competitiv.

Cum procesezi comenzi din mai multe canale într-un singur loc

Soluția easySales este construită special pentru retailerii eCommerce. Ea pune accent pe comerțul colaborativ și oferă integrări cu majoritatea platformelor de eCommerce, multiple marketplace-uri, softuri de facturare, servicii de curierat, servicii de sms, platforme de e-Fulfillment.

Din momentul plasării comenzilor de către clienți și până la finalizarea acestora cu easySales ai avantajul că:

 • Gestionezi toate comenzile într-o singură platformă în loc de mai multe;
 • Folosești același format pentru toate comenzile, indiferent de sursa lor;
 • Generezi factură pentru fiecare comandă printr-un singur click;
 • Produsele preiau codul SKU (cod produs) și denumirea din site-ul propriu, chiar dacă le listezi pe marketplace-uri sub alte denumiri sau ești asociat la alți vendori;
 • Exporți în Excel informațiile utile;
 • Primești notificări atunci când înregistrezi comenzi noi 
 • Primești alerte când stocurile ajung la anumite limite;
 • Poți seta notificări automate prin SMS sau e-mail pentru diferite evenimente, ținându-ți clientul angajat și informat pe parcursul procesului de cumpărare.

Cum îți sincronizezi automat stocurile în timp real, indiferent de numărul de canale de vânzare folosite

Indiferent dacă lucrezi cu stocuri sau faci dropshiping, pe marketplace-uri trebuie să introduci un stoc fizic.

Atunci când un client cumpără un produs printr-un canal de vânzare, easySales sincronizează stocurile în timp real în toate marketplace-urile pe care le folosești, dar și în magazinul tău online. Cu easySales, totul se modifică instant pe toate platformele.

Astfel, ai certitudinea că stocurile sunt actualizate după fiecare comandă procesată și, mai mult, poți evita stocul epuizat prin setarea unui semnal de alertă care să-ți amintească să suplimentezi inventarul. Asta te poate ajuta să îți crești rating-ul pe toate marketplace-urile pe care le folosești.

În plus, economisești timp pentru că nu mai este necesar să supraveghezi manual cantitatea de stocuri din fiecare marketplace și scapi și de neplăcerea refuzării comenzilor din lipsă de stoc. 

Atunci când comenzile tale sunt în procesare, easySales rezervă automat stocul, evitând astfel comenzile multiple pentru același articol.

Cum optimizezi livrările atunci când lucrezi cu mai multe marketplace-uri

Innoship are integrare directă cu easySales și împreună vin în întâmpinarea nevoilor tale de a oferi o experiență din ce în ce mai bună clienților. Împreună, soluțiile te ajută să-ți ții costurile sub control și să-ți eficientizezi activitatea prin automatizare și rapoarte în timp real. 

Cu Innoship, transformi livrarea într-o experiență pozitivă, ceea ce face ca interacțiunea clientului cu brandul să fie una memorabilă. Experiențele memorabile îți pot fideliza clienții, convingându-i să se întoarcă pentru o nouă achiziție.

Dacă vrei să-ți îmbunătățești prezența pe marketplace-uri, poți încerca gratuit platforma easySales. 

Cum lucrezi cu easySales? 

Pasul 1: Îți faci un cont easySales aici.

Un Consultant Customer Care te va ajuta să-ți activezi contul pe baza obiectivelor tale de business: eficiență crescută, testarea de noi emarketplace-uri, gestiune simplificată, sau altele.

Pasul 2: Introduci credențialele marketplace-urilor pe care vrei să activezi, ale curierilor sau ale platformei Innoship și ale softului tău de facturare.

Pasul 3: Încarci produsele în platforma easysales și vizualizezi toate comenzile într-un singur loc. Îți organizezi activitatea și poți lista oferte pe marketplace-uri începând cu a doua zi. 

easySales este o soluție compatibilă cu majoritatea platformelor de eCommerce. Poți afla mai multe aici

Accesul la zona de propunere dezvoltări tehnice și solicitări tichete este un aspect foarte apreciat de comercianții parteneri easySales, deoarece îi ajută la degrevarea de aspectele tehnice complexe prin acces la o echipă de suport agilă.

easySales are integrate marketplace-uri de top ca: eMag România, Bulgaria și Ungaria, Elefant, Vivre, cel, Okazii, OLX, DealWise.

Funcțiile de traducere automată în mai multe limbi, procesarea automată a imaginilor dar și suportul prompt din partea serviciului tehnic îi ajută pe comercianți să scaleze afacerea mult mai repede.

Încearcă gratuit easySales

Folosește-ți timpul în cel mai productiv mod posibil!

Work Smart, Not Hard