Studiu de caz: Innoship - creșterea eficienței livrărilor pentru Empria

Introducere

Empria o este un magazin online specializat în produse pentru copii, cu o dezvoltare naturală pornind de la dorința de a asigura protecția propriilor copii. În acest sens, ei oferă o varietate de produse pentru protecția și siguranța bebelușilor, precum și alte categorii de produse pentru creșterea sănătoasă și fericită a copiilor. 

În această analiză, vom explora modul în care Empria își îndeplinește misiunea și se concentrează pe satisfacția clienților lor prin oferirea de produse și servicii de calitate și o experiență de cumpărare excelentă. De asemenea, vom discuta despre colaborarea lor cu Innoship și impactul acesteia asupra business-ului lor.

Misiunea Empria

Misiunea Empria este de a ajuta familiile să fie mai sănătoase și fericite prin oferirea de produse utile și de calitate pentru copii, începând cu produsele pentru protecția și siguranța bebelușilor. Echipa Empria este motivata să ofere clienții mai mult decât se așteaptă, oferind consiliere telefonică sau directă pentru a ajuta părinții să-și găsească produsele potrivite.

Nevoile clienților Empria

Clienții Empria sunt părinți care sunt interesați să asigure condiții cât mai bune de creștere copiilor lor. Produsele de siguranță pentru copii sunt esențiale pentru aceștia, deoarece acestea asigură protecția copiilor și liniștea părinților. Brandul Empria își îndeplinește misiunea prin oferirea de produse de calitate și prin consiliere telefonică sau directă pentru a ajuta clienții să găsească produsele potrivite. De asemenea, se străduieste să ofere o experiență de cumpărare excelentă, care să includă ușurința de a cumpăra, de a face retur, disponibilitatea de a oferi detalii suplimentare și viteza livrării comenzii.

Rebranding

Empria a trecut printr-un proces de rebranding care a durat 10 luni și a fost realizat împreună cu agenția lor de marketing. Scopul lor este de a-și poziționa mai bine afacerea în piața produselor pentru copii.

Contextul colaborării cu Innoship

Înainte de a descoperi beneficiile platformei Innoship, Empria colabora cu mai multe firme de curierat, cu livrări de la depozitul propriu sau de la centre de fulfillment. De asemenea, colaborau cu mai multe marketplace-uri. În aceste condiții, selecția corectă a curierilor fără utilizarea unei soluții automatizate era foarte dificilă.

Cum ajută Innoship Empria

Colaborarea cu Innoship a permis Empria să eficientizeze procesul de alocare a comenzilor către curieri și să urmărească performanța acestor livrări. Astfel, solutia Innoship a ajutat la reducerea eforturilor necesare pentru a face aceste lucruri bine, prin automatizarea procesului de livrare. Empria a avut posibilitatea de a aloca resursele și timpul astfel încât să se concentreze pe alte activități care să ajute la dezvoltarea afacerii lor.

Beneficiile colaborării cu Innoship

Colaborarea cu Innoship a eliminat erorile umane, a îmbunătățit viteza de livrare și a redus costurile. Empria a avut posibilitatea de a oferi o experiență de cumpărare excelentă, prin ușurința de a face retur, disponibilitatea de a oferi detalii suplimentare și viteza livrării comenzii. De asemenea, Empria a eliminat o mare parte din eforturile umane necesare pentru a face aceste lucruri folosind functionalitățile platformei de automatizare a livrărilor.

Planuri de viitor

Compania are o serie de planuri de viitor care vizează dezvoltarea și extinderea afacerii noastre online. În primul rând, Empria isi propune să se extinda și să diversifice gama de produse, astfel încât să poată oferi clienților un portofoliu mai larg și mai atractiv. Acest lucru va include atât îmbunătățirea produselor existente, cât și dezvoltarea de noi categorii de produse care să ofere un echilibru unic între calitate, diversitatea modelelor și preț.

În plus, isi propune să consolideze poziția în zonele în care detin deja excelență, cum ar fi barierele de pat, protecțiile pentru mobilier și căștile antifonice pentru copii. 

“Un alt obiectiv important este de a îmbunătăți experiența clienților pe site-ul nostru, prin optimizarea procesului de cumpărare, îmbunătățirea interfeței și a funcționalității site-ului, precum și prin creșterea nivelului de satisfacție al clienților noștri.

În general, planurile de viitor se concentrează pe dezvoltarea continuă a afacerii noastre online, consolidarea poziției  în zonele în care suntem deja puternici și oferirea unor produse și servicii de cea mai bună calitate și la prețuri competitive.”, Ioana Ciumara, fondatoare Empria.

Concluzie

Colaborarea cu Innoship a adus multiple beneficii Empria, cum ar fi eliminarea erorilor umane, creșterea eficienței livrărilor, reducerea costurilor și îmbunătățirea experienței clienților. Prin utilizarea soluției Innoship, Empria a avut posibilitatea de a aloca resursele și timpul astfel încât să se concentreze pe alte activități care să ajute la dezvoltarea afacerii.