Top 3 cele mai importante trenduri pentru piața E-Commerce si Last-Mile delivery din România in 2022

În timp ce anul 2021 a fost  despre transformare digitală, 2022 va fi mai mult despre diferențiere și așteptările clienților. Pe măsură ce vânzările online sunt in creștere, companiile trebuie să acorde prioritate experienței de cumpărare pentru a-și menține un avantaj competitiv. 

Pentru branduri, 2022 este anul consumatorului „acum”. Cerințele consumatorilor sunt mari, dar la fel sunt și oportunitățile. Brandurile E-Commerce care accelerează integrararea inteligenței artificiale in călătoria de consum a cumpăratorului vor fi adevărații câștigători ai anului ce tocmai a inceput.

În acest articol, discutăm despre top 3 cele mai importante tendințe in E-Commerce si Last Mile delivery pentru 2022.

Cele mai importante trenduri pentru piața E-Commerce si Last-Mile delivery din România in 2022

1. Trendul de îmbunătățire a experienței clienților și de simplificarea a călătoriei de consum 

2. Trendul de a lansa noi canale de vânzare și de extindere a celor existente (apetitul pentru deschidere de noi piețe, respectiv listarea  produselor pe mai multe marketplaces atat din Romania cat si internaționale)

3. Trendul de integrarea a soluțiilor de automatizare (in procesele logistice si nu numai) care au la baza AI 

Lupta pentru păstrarea competitivitatii in mediul online va deveni si mai intensă

Trendul de creștere pe piața de E-Commerce va pune o presiune mare asupra serviciilor conexe precum cele de livrare si nu numai.

Mărcile competitive ar trebui să înceapă să investească în tehnologii care imbunatatesc experiența de cumpărare a clienților pentru a se adapta nevoilor lor dinamice.

Daca ne raportam la last-mile, așteptările cumpărătorilor s-au schimbat, iar serviciile oferite de un singur curier nu mai acoperă toate opțiunile si rapidiatea dorite de acestia.

De aceea, implementarea unei strategii de livrare bazată pe mai mulți curieri cu ajutorul unei soluții de automatizare a livrărilor poate oferi retailerilor online un avantaj competitiv.

Simplu, fără întreruperi si fără stres

Un proces de cumpărare online simplificat va face ca un potențial client să ia în considerare un anumit magazin și să cumpere mai ușor. Acest lucru ar putea însemna includerea unor funcții VR pentru a facilita consumatorilor cumpărarea fără să vadă sau să manipuleze un produs fizic. Datorită rețelelor sociale și a noilor tehnogii lansate precum Metaverse, cumpăratorii caută conținut cat mai personalizat. Vor un serviciu mai rapid. Vor experiențe mai bune. Și le doresc acum.

De asemenea, un proces de livarare rapid si flexibilitatea multiplelor optiuni de livarare oferite la check-out vor incuraja decizia de achizitie online, crescand vanzările.

Pe măsură ce pandemia a schimbat obiceiul de consum, determinând mai mulți consumatori să cumpere online, tendință de creștere a E-comm va continua. Modul în care platformele sociale aduc continut personalizat si cumparaturile la un click distanta va genera in continuare o creștere a vânzărilor directe in rețelele sociale.

Cum a evoluat business-ul Innoship in 2021 si care sunt planurile pentru acest an

Anul 2021 s-a încheiat cu rezultate extraordinare pentru Innoship, mulțumita clienților nostri, echipei fantastice si nu în ultimul rând investitorilor.

Printre rezultatele cu care ne mandrim, cel mai important este inregistrarea unei creșteri la nivel de business de 750%. 

Alte rezulate majore înregistrate anul trecut sunt 

  • Creștere de 550% a comenzilor lunare orchestrate prin intremediul platformei
  • Creștere de 350% a numarului de clineti 
  • Am ajuns la o echipa formată din 18 membrii.
  • Clienții platformei Innoship, retailerii online, pot accesa acum peste 65 de curieri locali și internaționali din 15 țări, pentru a cuceri noi piețe.
  • Innoship a gestionat mai mult de 12% din volumul total al coletelor predate de comercianții online în weekend-ul de Black Friday

Anul 2022 pentru Innoship vine cu planuri de creștere si continuă inovare. 

Continuăm să inovam si să investim constant in tehnologia Innoship pentru a ramane soluția preferată a companiilor de E-Commerce pentru mangement-ul eficient al livrărilor.

De asemenea, anul acesta Innoship plănuiește extinderea in două noi piețe, in timp ce își continuă creșterea exponențială în România și în regiune. In acest sens, obiectivele noastre de creștere sunt triplarea ciferi de afaceri si dublarea echipei.

Innoship este cel mai mare agregator pentru opţiuni de livrare din România și țintește poziția de lider ȋn Europa. 

Innoship ajută comercianții online să colaboreze cu mai mulți curieri

Platforma Innoship te ajută să colaborezi cu mai mulți curieri și să-ți optimizezi livările. 

Cu Innoship 

  • Generezi AWB-uri rapid, accesând peste 60 de curieri naționali și internaționali într-o singură platformă, la un click distanță
  • Scazi costurile lunare de livrare cu până la 25% printr-o alocare inteligentă a comenzilor către curierul potrivit
  • Implementezi rapid opțiuni de livrare în check-out la puncte fixe (lockers, benzinării, oficii poștale, etc..) și crești rata de conversie cu până la 30%
  • Urmărești parcursul coletelor tale într-o singură platformă, indiferent cât de mulți curieri folosești 
  • Trimiți notificări în timp real clienților pe întreaga durată a procesului de livrare

Eficientizează livrările cu Innoship 

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată