Automatizarea livrărilor pentru magazinul online: cum îți ajută afacerea?

Fie că ai un magazin online la început de drum sau te confrunți cu o creștere accelerată a numărului de comenzi, știi deja că dezvoltarea rapidă a comerțului online poate fi o sabie cu două tăișuri. 

Pe de o parte, mai multe vânzări înseamnă venituri mai mari, pe de altă parte, creșterea tranzacțiilor implică o multitudine de aspecte operaționale care trebuie gestionate în paralel. Gestionarea costurilor de expediere și a eficienței comenzilor sunt aspecte care se pot transforma într-un motiv constant de stres și tensiune.

Timpul înseamnă bani, mai ales în comerțul online, unde viteza și modul în care gestionezi și optimizezi livrarea comenzilor poate determina cu ușurință dacă afacerea ta va avea succes sau nu. 

Cerințele clienților, tot mai diverse și sofisticate, continuă să genereze provocări operaționale pentru magazinele online. Chiar dacă ai de gestionat un volum foarte mare de comenzi într-un timp foarte scurt, clienții își doresc servicii care să se ridice la nivelul așteptărilor lor. Și aici intervine procesul de automatizare. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre automatizări și avantajele asociate! 

Ce înseamnă automatizarea livrărilor?

Automatizarea livrărilor reprezintă metoda prin care procesele logistice sunt simplificate cu ajutorul aplicațiilor specifice, tehnologiei și infrastructurii, dar și deciziilor inteligente de business. 

Care sunt avantajele automatizării livrărilor

Automatizarea livrărilor prezintă multe avantaje:

 • Te scutește de sarcini manuale repetitive;
 • Duce la creșterea productivității echipei;
 • Reduce costurilor aferente serviciilor de curierat;
 • Crește performanța de livrare;
 • Ajută la eliminarea erorilor umane din cadrul procesului;
 • Îmbunătățește experiența de cumpărare a clienților magazinului tău online. 

Cum te poate ajuta INNOSHIP 

Cu INNOSHIP poți să pui pe pilot automat tot procesul de livrare a comenzilor. Utilizând cele 4 module ale platformei: DISCOVER, CONNECT, ALLOCATE și INTERACTION, ai la îndemână toate datele de care ai nevoie ca să ajungi la obiectivele propuse pentru magazinul tău online, fie că vrei să crești vânzările, să eficientizezi costurile sau să te extinzi pe alte piețe. Află mai multe despre tipurile de automatizări. 

INNOSHIP DISCOVER – Ai vizibilitate asupra livrărilor și date în timp real

Datele trebuie să se afle în prim-plan atunci când iei o decizie pentru afacerea ta. Știm însă cât de dificil poate fi să colectezi informații din mai multe surse și să le interpretezi în mod corect. 

INNOSHIP DISCOVER este un instrument simplu care te ajută să obții vizibilitate și să optimizezi livrările, având acces la informații corecte, prezentate într-un mod ușor de interpretat. 

Cu alte cuvinte, afli în timp real care este performanța serviciilor de curierat folosite.

De asemenea, ai acces la rapoarte, analizând indicatori precum: 

 • livrarea la timp;
 • rata de retur;
 • numărul mediu de zile de decontare a sumelor ramburs;
 • repartiția comenzilor pe fiecare curier pe care îl utilizezi.

Cu modulul Discover iei cele mai bune decizii pentru tine și clienții tăi, care cu siguranță vor aprecia flexibilitatea în procesul de livrare. Apropo de flexibilitate, merită să le oferi clienților multiple opțiuni de livrare.

INNOSHIP CONNECT – Ai control deplin asupra partenerilor de curierat

Utilizarea unui API, o interfață de programare a aplicațiilor sau, mai simplu, o interfață software-to-software în relația cu companiile de curierat, te ajută să le oferi clienților tăi o experiență de cumpărare plăcută și îți aduce un avantaj competitiv. 

Totodată, folosirea unui API poate fi un demers costisitor, rigid și care consumă mult timp. De fiecare dată când vrei să adaugi un nou curier în portofoliul tău sau când vrei să te extinzi pe alte piețe, trebuie să reiei procesul de integrare a platformei cu sistemul partenerului, ceea ce înseamnă bani și timp consumat. 

INNOSHIP CONNECT te ajută să integrezi orice serviciu de curierat de pe piață cu magazinul tău online printr-o singura conexiune. Tot ce ai de făcut este să îți negociezi tarifele cu companiile de curierat și apoi să adaugi cu un singur click în contul Innoship curierii cu care colaborezi, fără cost suplimentar. 

Practic, Connect îți permite să automatizezi întregul flux operațional al magazinului tău online: imporți, administrezi și emiți AWB-uri pentru diverși curieri dintr-o singura platformă.

În doar câteva secunde, validezi adresele, oferi clienților mai multe opțiuni de livrare și le oferi posibilitatea de a urmări toți pașii implicați în livrarea coletului. Astfel, îți crești rata de conversie și le oferi clienților o experiență de cumpărare excelentă.  Descoperă și cele 4 avantaje ale unui magazin online care folosește mai multe servicii de curierat

 

INNOSHIP ALLOCATE – Ai un management al livrărilor simplificat și un echilibru perfect între preț și performanță

Ai primit o nouă comandă cu câteva cerințe specifice: trebuie livrată a doua zi în regim de urgență în celălalt capăt al țării, până la o anumită oră. Vrei să afli care dintre companiile de curierat pe care le utilizezi te-ar putea ajuta să faci această livrare la cel mai bun cost?

Cu INNOSHIP ALLOCATE nu mai trebuie să ghicești pentru că știi deja! Acest modul te ajută să setezi balanța optimă între prețul și calitatea serviciilor de curierat, oferindu-ți posibilitatea să optimizezi întregul proces de livrare. 

Pornind de la detaliile produsului, punctul de preluare, destinația și preferințele tale, platforma identifică cea mai bună opțiune de livrare pentru fiecare comandă. Indiferent că este vorba de: 

 • o livrare la domiciliu sau într-un punct fix (un locker, oficiu poștal);
 • livrare în aceeași zi sau în ziua următoare;
 • livrarea la o anumită oră;
 • livrarea unui produs cu dimensiuni atipice care necesită un curier specializat;
 • sau alte cerințe specifice afacerii tale.

Vei vrea să aloci comanda curierului care întâlnește nivelul de performanță așteptat. Poți face asta cu un singur click din INNOSHIP ALLOCATE. De asemenea, îți personalizezi și alți parametri care să corespundă mai bine nevoilor tale și ale clienților tăi. După setarea regulilor, comenzile se alocă automat și poți fi sigur că sunt cele mai bune variante din punct de vedere al costului și timpului de livrare. În plus, beneficiezi de opțiuni de monitorizare a retururilor și urmărirea expedierilor și rambursurilor.

INNOSHIP INTERACTION – Îți menții clientul informat în fiecare etapă de livrare

Primele interacțiuni sunt foarte importante pentru orice afacere. O primă interacțiune de succes poate duce la o a doua interacțiune și tot așa. Aceeași regulă se aplică și în cazul magazinului tău online: ține legătura cu clienții pentru a-i fideliza și a-ți crește vânzările.

Cu INNOSHIP INTERACTION comunici și îți menții clientul informat în fiecare etapă a procesului de livrare. Transmiți notificări în timp real prin SMS și/sau email, campanii de brand marketing sau obții feedback printr-un email personalizat, adaptat brandului tău. Astfel, fiecare comandă livrată se transformă într-o nouă oportunitate de vânzare. 

Succesul în mediul extrem de competitiv al comerțului online depinde de abilitatea ta și a brandului tău de a oferi o experiență a clientului excelentă, menținând în același timp afacerea profitabilă. Descoperă și cum să gestionezi mai eficient livrările în timpul vârfului de sezon

Și, pentru că vrem să îți fim alături în acest demers, te invitam să descoperi cea mai bună soluție de optimizare a livrărilor, adaptată afacerii tale. Solicită un demo.