LENSA oferă cea mai bună experiență de livrare clienților săi alături de Innoship

Misiunea noastră la Lensa este să ajutăm România să vadă mai bine.

Am început să scriem povestea în 2013 cu un magazin online de lentile colorate și am continuat să ne extindem categoriile de produse și servicii în offline. În prezent, rețeaua Lensa numără 18 magazine în toată țara și suntem în plin proces de expansiune. Ne dorim să venim în sprijinul vederii și, implicit, al sănătății oamenilor cu 1.000.000 de consultații gratuite. Acest demers ne motivează să îmbunătățim procesele în fiecare zi. 

Încurajăm prevenția și ne propunem să oferim peste 1.000.000 de consultații optometrice gratuite

Cel mai vândut segment de produse este cel al ochelarilor de vedere. În principiu, oamenii apelează la serviciile noastre atunci când încep să simtă un disconfort la nivelul vederii. La Lensa oferim consultații optometrice complet gratuite. Prin acest demers încurajăm clienții să își verifice dioptriile în mod regulat pentru a descoperi la timp eventuale probleme de vedere. 

O mare provocare legată de logistică a fost evaluarea performanței curierilor colaboratori

Înainte de a demara parteneriatul cu Innoship, căutam o modalitate prin care să putem gestiona și reduce rata de retur a comenzilor, precum și timpul de livrare. În anumite zone ale țării ne confruntam cu întârzieri de livrare si o lipsă a vizibilității asupra performanței fiecărui curier în parte.

Innoship a crescut eficiența livrărilor și a scăzut rata de retur cu până la 45% 

Principalele beneficii ale parteneriatului cu Innoship sunt legate de timpul procesării cererilor de retur, de scăderea ratei de retur, pe care am eficientizat-o cu până la 45%, precum și de creșterea eficienței în livrări, unde am înregistrat o evoluție de peste 20%. De asemenea, cu ajutorul Innoship reușim să preîntâmpinăm eventuale probleme de livrare și să acționăm proactiv, pentru a le oferi clienților noștri un serviciu de livrare la nivelul așteptărilor.

Lensa.ro procesează până la 50.000 de comenzi pe lună

Colaborăm cu patru companii de curierat și procesăm până la 50.000 de comenzi pe lună. Cel mai mare avantaj al utilizării platformei Innoship este posibilitatea de a oferi clienților Lensa cele mai bune servicii de livrare. 

Platforma este ușor de gestionat și ne pune la dispoziție toate informațiile necesare într-un singur loc. Informațiile centralizate în timp real ne ajută să fim eficienți și rapizi. 

Innoship ne ajută să automatizăm livrările

Cea mai des accesată funcționalitate este raportul OTD (on time delivery). Urmărirea acestui indicator important ne ajută să evaluăm performanța fiecărui curier în parte. Automatizările din platforma Innoship ne oferă posibilitatea să alocăm curierii pe zonele în care au cel mai ridicat grad de performanță, lucru care ne ajută să economisim timp și, bineînțeles, costuri de transport.

În prezent, pe Lensa.ro găsim ochelari de vedere, de soare, de protecție pentru calculator, lentile de contact, soluții și accesorii. Avem în total peste 10.000 de produse, iar top 3 cele mai comandate categorii de produse în 2021 au fost ochelarii de vedere, ochelarii de soare și lentilele de contact.

Vrei să-ți optimizezi livrările așa cum a făcut-o Lensa ? 

Încearcă Innoship gratuit