Green eCommerce: Cum poți reduce amprenta de carbon a magazinului tău online?

Cumpărătorii online ai zilelor noastre sunt încântați de viteza și flexibilitatea comerțului electronic. Dar un apetit tot mai mare al consumatorilor pentru acest confort își spune amprenta asupra mediului.

Pentru a satisface cererea crescută de comenzi, ar trebui să existe cu 36% mai multe vehicule de livrare care să circule în interiorul orașelor până la sfârșitul deceniului – ceea ce nu înseamnă decât mai multe emisii și poluare.

Până în 2030, emisiile urbane ale livrării last-mile vor crește cu peste 30% în 100 de orașe la nivel global, potrivit unui studiu realizat de Forumul Economic Mondial (1). Iar creșterile nu se opresc aici. Timpul de livrare de la depozitul local la adresa destinatarului ar putea crește cu 21%, ceea ce înseamnă cu o durată de până la 11 minute mai mult din cauza traficului suplimentat.

Multe afaceri din industria de retail au început să reducă amprenta de carbon în magazinele lor fizice și în centrele de distribuție. Dar cum se poate face același lucru și în sectorul eCommerce? Proliferarea canalelor de cumpărare și a opțiunilor de livrare pun în dificultate identificarea unei soluții ecologice.

Atunci când un consumator cumpără produse online, principalii factori care influențează emisiile totale de carbon și anume, livrarea last-mile și ambalarea, sunt mai dificil de măsurat.

Având în vedere aceste date, ce poate face afacerea ta online pentru a susține mișcările de reducere a amprentei de carbon?

Citește mai multe despre: Livrările last-mile explicate: Ce impact au acestea asupra satisfacției clienților.

Ce înseamnă green eCommerce?

Green eCommerce sau comerțul electronic verde se referă la un sector durabil sau ecologic. Acest lucru înseamnă că, în timp ce afacerile online comercializează bunuri sau servicii, acestea iau în considerare în mod activ impactul asupra mediului și iau măsuri pentru a reduce orice proces dăunător.

Prin urmare, green eCommerce este comerțul electronic eco-responsabil, care se străduiește să-și adapteze modelul de afaceri pentru a crea produse mai durabile și mai ecologice, reducând în același timp amprenta globală de carbon.

Cum poți reduce amprenta de carbon a magazinului tău online?

1. Regândește designul ambalajelor

Ambalajele utilizate în exces și, în special, cele nereciclabile contribuie enorm la deșeuri.

Ambalajele ecologice sunt fabricate din materiale reciclate sau ușor reciclabile/compostabile. Deși trecerea la o astfel de soluție mai durabilă vine la pachet cu un cost mai mare, 70% dintre consumatorii chestionați ar plăti mai mult pentru produsele unei afaceri eco-responsabile.

Un alt lucru de luat în considerare este dimensiunea pachetelor trimise. Utilizarea unui sistem unic pentru ambalare nu este o mișcare ecologică. Dacă un produs este mic, folosește cutii de carton mici. 

Când vine vorba de ambalare, testează diferite opțiuni până găsești soluția care se potrivește cel mai bine nevoilor afacerii și nevoilor ecologice.

2. Elimină materialele plastice de unică folosință

Materialele plastice de unică folosință contribuie enorm la efectele climatice de care ne izbim la momentul prezent. De aceea, este important să găsești o modalitate de a reduce utilizarea acestora în lanțul de aprovizionare (și chiar mai bine, să le elimini în întregime din orice proces de afaceri).

Acest lucru ar putea însemna renunțarea ambalării individuale a fiecărui produs dintr-o comandă individuală. În timp ce natura unor produse necesită ambalare individuală din motive sanitare sau de siguranță, încearcă să folosești pungi biodegradabile sau unele fabricate din materiale reciclate.

Citește și: 5 provocări în eCommerce: Soluții pentru deținătorii de magazine

3. Eficientizează lanțul de aprovizionare

Lanțul de aprovizionare este unul dintre cele mai problematice sectoare ale comerțului electronic în ceea ce privește impactul asupra mediului. Atunci când analizezi acest proces, întreabă-te cât de ecologic este lanțul tău de aprovizionare? Care sunt metodele și materialele de producție? Care sunt modalitățile de livrare și distanțele care trebuie parcurse.

Livrarea este responsabilă pentru o mare parte din emisiile de gaze cu efect de seră, mai ales atunci când produsele sunt transportate în străinătate. Parteneriatul cu furnizorii locali de servicii de livrare este o modalitate excelentă pentru a reduce consumul de combustibil și, implicit, impactul asupra mediului.

Există firme de curierat care au implementat deja soluții moderne și sustenabile de livrare, astfel încât să nu mai fie nevoie să-ți faci griji și de aceste aspecte.

Oferă cumpărătorilor posibilitatea să-și ridice coletele din punctele de predare și colectare sau din dulapurile securizate din apropierea casei sau locului de muncă. O astfel de gestionare a comenzilor este benefică pentru mediu, deoarece curierul nu va mai trebui să parcurgă distanțe suplimentare prin cartier sau oraș pentru a ajunge la adresa fiecărui consumator.

De asemenea, clienții nu vor mai trebui să aștepte pentru livrarea pachetului sau să-și dea programul peste cap pentru a aștepta curierul să ajungă la ușă. Aceștia pot merge să-și ridice comanda dintr-o locație convenabilă sau dintr-un dulap securizat la orice oră doresc.

Cu ajutorul soluțiilor Innoship, le poți oferi clienților cele mai bune opțiuni de livrare, precum livrare în aceeași zi, standard, locker sau punct fix, încă de la check-out.

4. Folosește instrumente digitale create pe baza resurselor ecologice

Eco-technologia înflorește în mod constant, asemenea oricărui instrument din industria hi-tech.

Prin urmare, există o mulțime de green web hosts care sunt conduse prin energie regenerabilă (cum ar fi energia eoliană sau solară) pentru a compensa energia utilizată de site în sine. Aceste web hosts ajung de fapt să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Trecerea la un green web host sau utilizarea unui instrument online pentru a-ți calcula amprenta de carbon este astăzi mai mult decât accesibilă.

Investițiile în comerțul verde și transformarea afacerii tale online într-un business eco-responsabil nu este ceva ce se întâmplă peste noapte. Acest pas gigantic implică o mulțime de pași mai mici și trebuie să depui timp și efort pentru a-ți atinge obiectivele.

Citește și: Cum să crești valoarea medie a coșului de cumpărături în magazinul tău online.