Cum să atragi clienți noi prin servicii de calitate și livrare rapidă?

Importanța atragerii de clienți noi pentru afacerea ta

Obiceiurile de cumpărare ale consumatorilor s-au schimbat drastic în ultimii ani datorită exploziei comerțului electronic și apariției de noi tehnologii care facilitează experiența de consum. Nu doar modul de a face cumpărături s-a schimbat, dar și modul în care oamenii compară lucrurile și iau decizia de cumpărare.

Pe măsură creșterii cererii de cumpărături online, s-a dezvoltat și industria autohtonă de eCommerce. Pentru a găsi cele mai bune produse și servicii, oamenii compară magazinele mari precum eMag cu cele ale comercianților independenți.

În această eră a concurenței acerbe, este important să prioritizezi inițiative care să aibă ca principal obiectiv atragerea clienților în magazin. Nu înseamnă că trebuie să cheltuiești o mare parte a banilor pentru marketingul online al afacerii tale; chiar și micile schimbări sau îmbunătățiri pot face o mare diferență.

Cum să atragi clienți noi prin servicii de calitate

Conform studiului Statista, se observă o tendință descendentă a satisfacției clienților magazinelor online măsurată în scorul American Customer Satisfaction Index (ACSI). În 2021, satisfacția clienților de eCommerce a scăzut la 77 de puncte, de la 83 de puncte înregistrate în 2018. Așadar, contextul actual oferă o oportunitate excelență pentru ca magazinul tău să se diferențieze prin servicii de cea mai bună calitate. 

Dacă ai un magazin online și cauți idei de atragere a clienților, iată câteva sfaturi care te  vor ajuta să planifici o strategie eficientă în acest sens.

Creează un un website cu un design cât mai atractiv

Fără îndoială, magazinul tău de eCommerce este vitrina afacerii tale. Ai nevoie de un design bun, atractiv și bine organizat care va atrage vizitatorii să dea click în continuare, să vizualizeze produse și să facă o achiziție.

Deoarece prima impresie contează foarte mult, creeaza un magazin care oferă o experiența de navigare facilă, respectă imaginea brandului tău și prezintă toate informațiile necesare într-un mod organizat.

Un magazin neorganizat cu un aspect încărcat, îi va descuraja pe potențialii clienți să finalizeze o achiziție.

Construiește-ți reputația înainte de a-ți promova marca

Reputația, fără nicio îndoială, este cel mai important lucru, mai ales în această eră a concurenței acerbe în care clienții verifică reputația fără să facă vreo achiziție, dacă nu înainte de a vizită site-ul.

Castigarea de noi clienți, înseamnă mai întâi de toate câștigarea încrederii lor. Așadar, încearcă să construiești încredere din prima zi și obține feedback de la clienții tăi. Te va ajută să vă construiești o reputație puternică. Poți câștiga încrederea clienților prin oferirea de garanții pentru produse, afișarea recenziilor celor mai mulțumiți clienți și menținerea unei interacțiuni constante cu aceștia.

Studiază preferințele publicului țintă

Nu există nicio îndoială că tendințele variază în funcție de mai multe caracteristici precum geografie, cultură, vârstă, educație etc. De exemplu, un public țintă reprezentativ pentru un magazin care comercializează bijuterii și verighete premium poate fi, un grup de bărbați între 25-40 de ani, necăsătoriți, cu studii superioare, cu venituri medii, trăind în mediul urban. 

 Asigură-te că ești la curent cu cele mai recente tendințe ale grupului tău țintă și alegerea preferată în categoria ta de produse. Acest lucru te va ajută să determini ce produse ar trebui să aduci în prim plan pentru a atrage o clientelă anume. De asemenea, produsele preferate ar trebui localizate cu ușurință, afișând toate aceste categorii pe pagina de start sau pe paginile de produs.

Recenzii și evaluări bune pentru produsele vândute

Nu doar reputația mărcii va convinge vizitatorii să facă o achiziție, ci și reputația produsului. De aceea mulți posibili cumpărători preferă să consulte recenziile produselor înainte de a lua o decizie de achiziție.

De exemplu, ei vor preferă să cumpere produsul care are peste 50 de comentarii pozitive față de cel care nu are comentarii, chiar dacă le-ar fi plăcut mai mult cel din urmă.

Prin urmare, trebuie să vă încurajați clienții mulțumiți să lase recenzii sau să acorde evaluări pentru produse. Ar duce cu siguranță la creșterea vânzărilor.

Asigură un suport de calitate pentru clienții tăi

Aproximativ 45% dintre consumatori părăsesc procesul de achiziție dacă întrebările lor nu sunt rezolvate rapid.

Este posibil ca 93% dintre clienți să facă achiziții repetate cu companii care oferă servicii excelente pentru clienți. (Cercetare HubSpot)

Nu subestima niciodată impactul pe care suportul oferit îl poate avea asupra clienților tăi. Nu există o modalitate mai bună de promovare decât recomandările venite din partea clienților mulțumiți. Așadar, acordă sprijin rapid și pozitiv clienților tăi, răspunde la întrebările și comentariile lor cât mai curând posibil și arată prin toate acțiunile cât de importanți sunt ei pentru afacerea ta. Poți ajunge la aceste rezultate rapid, definind proceduri standard pentru serviciul de relații cu clienții.

Un alt lucru de reținut este că un client poate fi de două ori mai dornic să împărtășească răspunsurile negative în comparație cu cele pozitive. De aceea satisfacția cumpărătorilor trebuie să fie una dintre cele mai importante strategii de atragere a clienților în mediul online.

Reduceri și oferte

Comunicarea este o unealtă esențială pentru poziționarea magazinului tău în preferințele consumatorilor. Reducerile și ofertele sunt printre cele mai eficiente mesaje pentru atragerea clienților.

Cuvântul „gratuit” poate face minuni pentru a atrage noi clienți și pentru a crește vânzările. Se datorează faptului că acest cuvânt îi entuziasmează și dă naștere unui sentiment pozitiv de a cumpăra. Așadar, oferă vizitatorilor tăi reduceri și oferte speciale la produsele de care sunt interesați. De cele mai multe ori, vizitatorii nu au scopul de a cumpăra un anumit lucru pentru vremea respectivă; îl cumpără doar datorită reducerii mari oferite la el.

Chiar și transportul gratuit funcționează că o reducere mare. Prin urmare, folosește aceste tactici pentru a atrage mai mulți clienți.

Livrare rapidă

22% dintre cumpărătorii online consideră durata de livrare mai mare decât cea indicată pe site ca fiind cea mai gravă problemă întâmpinată în procesul de cumpărare, arată raportul Eurostat cu referire la industria eCommerce în Europa pe parcursul anului 2021.

statistici ecommerce 2021

Cerințele clienților, tot mai diverse și sofisticate, continuă să genereze provocări operaționale pentru magazinele online. Chiar dacă ai de gestionat un volum mare de comenzi într-un timp foarte scurt, clienții își doresc servicii care să se ridice la nivelul așteptărilor lor.

Dacă ne raportăm la last mile, așteptările cumpărătorilor s-au schimbat, iar serviciile oferite de un singur curier nu mai acoperă toate opțiunile și rapiditatea dorite de aceștia.

De aceea, implementarea unei strategii de livrare bazată pe mai mulți curieri cu ajutorul unei soluții de automatizare a livrărilor poate oferi retailerilor online un avantaj competitiv.

Innoship ajută comercianții online să colaboreze cu mai mulți curieri și să-și optimizeze livrările.

Cu Innoship 

·       Generezi AWB-uri rapid, accesând peste 70 de curieri naționali și internaționali într-o singură platformă, la un click distanță

·       Scazi costurile lunare de livrare cu până la 25% printr-o alocare inteligentă a comenzilor către curierul potrivit

·       Implementezi rapid opțiuni de livrare în check-out la puncte fixe (lockers, benzinării, oficii poștale, etc..) și crești rata de conversie cu până la 30%

·       Urmărești parcursul coletelor tale într-o singură platformă, indiferent cât de mulți curieri folosești 

·       Trimiți notificări în timp real clienților pe întreaga durată a procesului de livrare

procesul de cumparare online

Astfel ai aflat cum atragi mai mulți clienți, folsindu-te de sfaturi simple la care poți lucra pentru a crește magazinul tău online. Nu este nevoie să cheltui sume exorbitante. În schimb, ar trebui să studiezi nevoile publicului țintă și apoi să planifici strategiile pe baza concluziilor rezultate. 

Dacă dorești să crești vânzările prin oferirea celei mai eficiente soluții de livrare, contactează-ne pentru o ofertă personalizată!