Headless Commerce: Ce este și cum contribuie la accelerarea vânzărilor online?

Așteptările clienților, tendințele pieței și nevoile afacerilor se schimbă rapid. Aceste aspecte sunt valabile mai ales astăzi, deoarece companiile se confruntă cu directive de a face mai mult sau mai puțin în mijlocul unei crize globale legate de lanțul de aprovizionare și inflația în creștere.

Cum pot companiile să-și extindă rapid operațiunile pentru a răspunde noilor provocări? Cu flexibilitatea și agilitatea headless commerce.

Probabil ai auzit sau nu despre headless commerce. Este unul dintre cele mai discutate și mai puțin înțelese concepte din comerțul electronic. Pentru a clarifica lucrurile, ți-am pregătit un articol cuprinzător prin intermediul căruia să descoperi componentele comune ale acestui sistem.

Ce este headless commerce?

Headless Commerce este un model de comerț electronic care deconectează frontend-ul (capul) de procesele backend, permițând actualizări independente sau modificări ale primeia fără a o afecta pe a doua, asemănător unui sistem headless de gestionare a conținutului (CMS).

O configurație headless separă frontend-ul și backend-ul pentru a oferi afacerilor mai multă flexibilitate în crearea experiențelor cumpărătorilor. Astfel, companiile pot modifica și actualiza partea frontală fără a atinge partea din spate.

Interfețele de programare a aplicațiilor (APIs), partenerii IT și managerii cu experiență digitală formează, de obicei, o parte vitală în succesul afacerilor care implementează headless commerce. Companiile au nevoie de aceste resurse pentru a oferi noi experiențe și funcționalități care să depășească așteptările clienților.

Citește și: Cum să crești vânzările prin optimizarea afacerii tale online [Ghidul managerului de eCommerce]

Beneficiile soluțiilor de headless commerce

Structura headless commerce a evoluat de la platformele tradiționale de comerț pentru a oferi diverse beneficii magazinelor online.

În calitate de proprietar al unei afaceri online de acest tip, ai posibilitatea să construiești o experiență solidă pentru clienții tăi de la zero, folosind o varietate de instrumente și software-uri. Va exista o experiență coerentă pe toate canalele de vânzare, indiferent de modul în care clienții aleg să interacționeze cu afacerea ta.

Poți crea o experiență cu adevărat omnichannel

Vânzările omnichannel (omnicanal) asigură consumatorilor posibilitatea de a face achiziții, indiferent dacă folosesc laptopul, smartphone-ul, chatbot-ul sau o altă platformă digitală. Multe soluții tradiționale de comerț electronic pretind că oferă un astfel de beneficiu, dar nu oferă neapărat experiența armonioasă pe care atât afacerile, cât și clienții și-o doresc.

Cu soluțiile headless commerce, poți construi un frontend pentru orice canal de vânzări digitale, oricând dorești, fără a fi nevoie să aștepți vreun minut în plus. Pe măsură ce lumea continuă să avanseze în direcția magazinelor inteligente online, semne digitale interactive și alte tehnologii Internet of Things (IoT) axate pe comerț, opțiunea de a adăuga rapid noi canale de vânzare poate fi ceea ce te separă de concurență.

Ai posibilitatea să îmbunătățești experiența personalizată

Toți consumatorii doresc experiențe cât mai personale care să se potrivească dorințelor și nevoilor lor. Afacerile online pot ajusta modul de prezentare frontend la preferințele și gusturile individuale ale clienților, folosind o platformă de headless commerce.

Adăugarea preferințelor de cumpărături și a recomandărilor personalizate pe baza căutărilor și achizițiilor anterioare, poate contribui semnificativ la construirea unei relații mai puternice cu fiecare consumator.

Poți îmbunătăți flexibilitatea pe măsură ce-ți dezvolți afacerea

Așa cum am văzut în perioada pandemiei, comportamentele de cumpărare și obiceiurile de consum se schimbă rapid. Instrumentele de vânzări frontend trebuie să fie suficient de flexibile pentru a răspunde modificărilor continue sau pentru a aborda noi probleme.

Trebuie să ai posibilitatea să modifici mesajele publicitare pentru a ține cont de ceea ce îi interesează pe cumpărători, să ajustezi opțiunile de livrare și ridicare și să modifici canalele de comerț electronic pe care clienții le folosesc pentru a cumpăra.

Dacă descoperi că preferințele publicului tău țintă s-au schimbat peste noapte, doar implementarea unei soluții headless commerce va putea ține pasul cu aceste modificări.

Poți obține rate de conversie mai bune pentru mai mult profit

O soluție flexibilă headless commerce va oferi o experință mai personalizată care, în cele din urmă, scade rata de respingere și abandonarea coșului online.

Afacerile digitale care au adoptat această soluție găsesc adesea rate de conversie crescute pe toate canalele de vânzare, cu posibilitatea de a crea experiențe interactive, promoții personalizate, coduri de reducere și multe altele.

Ai posibilitatea să economisești bani pe termen lung în comparație cu platformele tradiționale de eCommerce

Investiția inițială în soluțiile headless commerce poate face să pară că este mai costisitor decât platformele tradiționale de comerț electronic.

În timp ce costurile de dezvoltare frontend pot crește ca urmare a trecerii la structura headless, pe măsură ce creezi canale de vânzare digitale suplimentare pentru experiențe de cumpărare mai bune, aceste instrumente ar putea îmbunătăți achiziția și retenția clienților.

Îți poți motiva angajații

Unele afaceri pot fi reticente în utilizarea tehnologiilor inovative din cauza indisponibilității angajaților de a învăța ceva nou. Dar cu o platformă modernă de comerț electronic alături de simplitatea unei soluții headless commerce, vei reuși să rezolvi această problemă. Întreaga ta echipă va putea accesa și utiliza cu ușurință frontend-ul fără a fi nevoie să aibă abilități avansate de programare.

Pentru a beneficia de avantajele soluțiilor headless comerce, poți aborda una din următoarele soluții: construirea propriei structuri de headless commerce de la zero sau utilizarea platformelor care au deja o astfel de structură disponibilă.

În final, o soluție headless commerce poate fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru magazinele online care doresc să ofere experiențe excelente clienților, să livreze conținut de calitate și să-și comercializeze produsele pe mai multe canale. De asemenea, este o soluție care permite afacerilor să inoveze rapid și să se adapteze la schimbările comportamentelor de consum, dar și la noile tendințe în comerțul electronic și tehnologii.